Китай и Сингапур ще проведат съвместни военноморски учения тази седмица, съобщи Министерството на

...
Китай и Сингапур ще проведат съвместни военноморски учения тази седмица, съобщи Министерството на
Коментари Харесай

Китай и Сингапур със съвместни военноморски учения

Китай и Сингапур ще проведат съвместни военноморски учения тази седмица, заяви Министерството на защитата на Пекин.

Военноморските сили на Китайската народноосвободителна войска ще изпратят своята фрегата " Юлин ", както и миночистача " Чиби " за ученията, които ще се проведат към Сингапур от " края на април до началото на май ", се споделя в изказване на министерството.

Двете страни се споразумяха за провеждането на ученията предходната година на среща на министрите на защитата, макар че тогава не бяха оповестени детайлности.

Сингапур постоянно провежда учения с страни от региона и целия свят, като през март военнослужещи от града-държава участваха в огромните учения " Cobra Gold " с американски бойци в Тайланд.

Съобщението идва дни откакто командващият на тихоокеанските военновъздушни сили на Съединени американски щати се срещна с министъра на защитата на Сингапур Нг Енг Хен, с цел да обсъдят засиленото съдействие в региона на военното образование.

Представители на китайските военноморски сили ще вземат участие и в ревюто за военноморска и морска защита IMDEX Asia в Сингапур идващия месец, заяви министерството.

От десетилетия югоизточната азиатска страна жонглира с връзките си със съперничещите си сили в района, като се включва във все по-деликатен акт на балансиране, докато Китай утвърждава своята мощ в Азиатско-тихоокеанския район.

Външните министри на Групата на 7-те индустриализирани страни предизвестиха този месец против " експанзивните морски искания на Китай в Южнокитайско море ", до момента в който напрежението в Тайванския пролив набъбна, като Пекин показва огневата си мощност в неотдавнашните учения, целящи да сплашат Тайпе.

Китай и Сингапур и преди са провеждали военноморски учения в Южнокитайско море, в това число голям брой взаимни учения през 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР